Bl0G Y aKu CiPtA iNI adAlAh mNgENaI APe2 SaJeR y AkU sUkE nAk TuLiS... BlH La jEnGuK2 n K0Men...JgN luPe F0ll0W..ThAnkZ 4 aLl..

Monday, 28 November 2011

BaHASA "CINTA" wAniTa


* JIKA DYE X MESEJ AWAK*
>
= E2 kerana dye tunggu mesej drpd awak...

* JIKA DYE BERJALAN DRPD AWAK SEMASE MARAH *
>
= ikut dye & kejar dye!

* BILE DYE SENYAP(DIAM MEMBISU) *
>
= tanye dye apa salah awak...

* BILE DYE ABAIKAN AWAK *
>
= beri dye perhatian dr awak...

* BILE DYE TOLAK ANDA KETEPI *
>
= tarik kembali dye disisi...

* BILE TENGOK DYE MENANGIS *
>
= lap mate dye,dan tanye dye apa kesalahan awak..

* BILE DYE SURUH AWAK PERGI JAUH *
>
= just pergi dekat dye,dan  ucap kata keramat ini "SY CINTAKAN AWAK"


# DYE PASTI AKAN TERSENYUM,DAN KATE DYE CINTA AWAK BALIK! :D

JOm MaSaK ayAm MaSaK hALiA !!!

HARI niE deL nAk AjAr KoRg MaSaK2 lAk...
MuDaH + sedap + BaIk UtK kSiHaTaN!

KNP???

sebab halia leh kuarkan angin badan n boleh mmecahkan lemak!
AMACAM, nak x???



OK,
1. REBUS ISI AYAM ( POTONG KCIL2)-ALIH
2.PNAS MNYAK SDIKIT,MSUK BWNG MERAH ,BWG PTIH N HALIA...
3.MASUK AYAM,(AIR AYAM Y REBUS LEH WAK KUAH,,,)
4.MSUK SDKIT GULA,GARAM,KICAP,SOS TIRAM,AIR REBUS AYAM..
5.MSUK SYUR(LOBAK MRAH,@ APE2 Y SUKE)

:D XDE LAH SSH SGT..TP HALIA LETAK BYK2..biar wggi bau~

air ayam= stok ayam>>>mnde y sme jer..p lu nak ori pkai air rebus ayam jer =)

NAK pedas msuk lada mrah(pt0ng)@ lada hitam =)


# taraaa....nie dye..del buat bkuah sikit,kalu xnak kuah xyah msukkan air ayam taw :D

Sunday, 27 November 2011

CiNtA sAyA cInTa WaniTa...


awak...
cinta saya cinta wanita...
awak taw kenape?

CINTA WANITA :::

> Marahnyew sy, sy tetap CINTA awak...

> Sedihnyew sy, sy tetap SAYANG awak...

> Bencinyew sy, sy tetap PERLU awak...

> Kecewanyew sy, sy tetap RINDU awak...

> Ape juga sakit sy ,sy tetap  CARI awak...

# BILE SY KATE CINTA,
SY XPERNAH MENIPU TENTANG E2! #


# awak haty perempuan 
mahu dipujuk...
mahu dicinta....
mahu disyg...



* OPPA,sile mengerti CINTA sy...





JOM FACIAL MUKE! (^_^)

    #OK ,N0W del nak tunjuk kat korg ttg facial muke...

HA???XTAW TUH APE???
(menatang pehh tuhh?)

OK3...
J0M KITE TENGOK...
facial muke tuh utk "MERAWAT KULIT MUKE"


APE y kite perlu???
just pergi kat salon2 y anda suke ok>
tp del nak cadangkan lah...
pergi cari kedai salon nie>>>
"EZAR BEAUTY SALON,
JALAN BATAS BARU,
20300,KT"

Jom kiter tengok skrg!

.
.
.
.
.
.

ini katil dye,SWEET PINK!
.
.
.

nie lak brg2 utk facial...
.
.




mesin wap(khas utk buke p0ri2)



dye keluar wap(s0ry pic kurang jelas)


now kite buat masker muke!



tara!!!! nie del OK! HAHA..SILE GELAK!



(amacam lens del? HAHA,TOPIK len dah tuh!)


OK ,SEKIAN TAMAT!

JOM DATANG EZAR BEAUTY SALON OK?









Saturday, 26 November 2011

new song>>> CARTA HATI - Najwa Latif (OFFICIAL MV - HD)




#OK,AMACAM? BEST GAK KAM ???
I LOVE THIS VIDEO COZ CUN SGT2 GAMBAR DYE (^_^)

DOA AKHIR DAN AWAL TAHUN



Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.


Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun" 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan 
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


~ ♥ Antara amalan disunatkan pada bulan Muharam ♥ ~



1) Berpuasa
- Maksud Hadis : Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam pahalanya seumpama berpuasa 30 tahun. 
- Maksud Hadis : Barang siapa yang berpuasa tiga hari dalam bulan Muharam, iaitu hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama 2 tahun.

2) Banyakkan amal ibadat seperti solat sunat, zikir dan sebagainya.

3) Berdoa
- Berdoa akhir tahun pada hari terakhir bulan Zulhijah selepas Asar sebanyak 3 kali.
- Berdoa awal tahun pada 1 Muharram selepas Maghrib 3 kali.

~ ♥ Antara amalan sunat pd hari Asyura ( 10 muharram ) ♥ ~

Melapangkan masa/belanja anak isteri. 
Fadilatnya - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.

Memuliakan fakir miskin. 
Fadilatnya - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.

Menahan marah. 
Fadilatnya - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.

Menunjukkan orang sesat. 
Fadilatnya - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.

Menyapu/mengusap kepala anak yatim. 
Fadilatnya - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.

Bersedekah. 
Fadilatnya - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.

Memelihara kehormatan diri. 
Fadilatnya - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.

Mandi Sunat. 
Fadilatnya - Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."

Bercelak. 
Fadilatnya - Tidak akan sakit mata pada tahun itu.

Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000 kali. 
Fadilatnya - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.

Sembahyang sunat empat rakaat. 
Fadilatnya - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala." Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11 kali.

Menjamu orang berbuka puasa. 
Fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.

Puasa. Niat - "Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala." 
Fadilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.





# rase nak puase khamis nie =)

Friday, 25 November 2011

10 Pantang Mulut Lelaki ~

>>> Untuk kaum kaum Adam.. Elok le berhati hati ngan kata kata ye..
tips untuk ayat-ayat beracun yang pantang disebut di depan awek, teman wanita atau isteri. Jika salah satu ayat ini disebut, paling kecil boleh menyebabkan pertengkaran, paling hebat boleh menyebabkan penceraian. Elakkan dari mengguna ayat-ayat beracun ini untuk kebahagiaan perhubungan anda semua.





1. "Kalau you betul-betul sayang I, you akan buat apa I suruh."
What do you mean kalau dia betul sayangkan you? Jadi, kalau dia tak buat bermakna dia tak sayanglah? Perempuan mungkin lembut atau nampak lemah tapi tidaklah dungu. Kalau nak minta tolong, cakap sajalah. Menggunakan 'senjata' sebegini untuk kepentingan diri sendiri dan membuat teman wanita merasa serba salah adalah cukup menyedihkan.

2. "I tak suka dengan kawan-kawan you."
Perhubungan teman wanita anda dengan girlfriends dia adalah sacred atau 'suci'. Janganlah dengan sesuka hati dan secara terus terangnya anda memberitahu dia yang anda tidak suka dengan kawan-kawan dia. Walaupun secara realitinya anda tidak suka atau tergugat dengan kawan-kawan dia yang mungkin lebih hot daripada girlfriend anda, jangan sesekali sebut yang anda tak suka kawan-kawan dia secara direct kerana anda hanya menempah tiket untuk bertengkar secara hebat.

3. "I punya ex-girlfriend dulu…."
Ayat ini pantang disebut langsung kepada teman wanita terkini anda atau anda terpaksa menghadapi bahana tidak dapat dimaafkan oleh teman wanita anda. Kalau anda nak kutuk ex-girlfriend anda mungkin boleh, tapi dinasihatkan jangan, kerana dengan menyebut tentang ex anda, anda akan dituduh tidak setia dan anda masih sayang pada gadis itu. Peluang untuk teman wanita anda menukar topik ini untuk jadi something about her adalah sangat besar. Tiba-tiba anda akan dengar ayat-ayat seperti "you dah tak sayang I lagi", "you lebih suka ex you", dan lain-lain lagi yang hanya akan memanaskan telinga anda.

4. "Cuba tengok perempuan tu…"
Janganlah berani suruh dia rujuk kepada perempuan lain atas alasan apa pun kerana dia tak suka anda bandingkan dirinya dengan wanita lain. Secara ringkasnya, anda perlu menempuh kehidupan ini seolah-olah ada satu sahaja wanita yang anda kagumi, iaitu dirinya. Kebudak-budakan? Mungkin juga tetapi cubalah tengok akibatnya kalau anda cakap pasal perempuan lain di depan teman wanita anda.

5. "I tak cukup bagus untuk you."
Bagi orang lelaki untuk merendah diri cara ini adalah pathetic dan melemaskan! Dengan bercakap begini, anda akan menunjukkan kelemahan anda yang tidak suka dilihat oleh kaum perempuan. Lagipun kalau anda tak cukup bagus untuk dia, adakah dia ***** sebab pilih anda? Gunalah taktik lain yang lebih menyenangkan ye.

6. "I takde mood lah."
Sekali lagi wanita akan menganggap this is about her walaupun sebenarnya bukan. Dia akan fikir apa lagi yang boleh menyebabkan anda bosan selain daripada dia? Dia tak fikir yang anda mungkin ada masalah lain kerana bagi dia setiap kali anda takde mood, it's about her. Jadi elakkan dari menyebut ayat ini dan adalah lebih baik anda berdiam diri.

7. "Perangai you macam mak you lah."
Sakit ke bang? Orang perempuan bukan tak bangga jadi anak mak dia tapi kalau you cakap macam tu, takut dia salah faham dan ingat you kata dia tua dan seorang yang tak cool. Lainlah kalau mak dia hot atau sporting perangainya. Secara ringkasnya, janganlah bandingkan diri dia dengan mak dia sebab dia tentu tak akan suka.

8. "Takyahlah nak emo…"
Biasalah orang perempuan emosi! Tetapi ketika dia emosi dan anda sebut ayat itu, dia akan serta-merta kecil hati sebab anda mempersendakan dia. Tentulah dia emosi bersebab. Gunalah cara lain yang lebih baik daripada itu!

9. "I tak sukalah baju tu…"
Wahai kaum lelaki, jangan complain apa-apa tentang pakaian dia walaupun ditanya! Biar kawan-kawan dia yang dipertanggungjawabkan tentang itu. Lainlah kalau berpakaian melampaui batas seperti terlalu terdedah atau terlalu hodoh. Cara paling baik untuk tackle perkara ini ialah dengan puji dia kalau anda suka baju dia daripada kritik baju yang anda tak suka.

10. "Kakak/Abang you entah apa-apa."
Tolong jangan cakap yang buruk tentang ahli keluarga, buruk padahnya. Tak kiralah samada kakak atau abang dia memang tak berguna, don't say it to her face. Kalau tujuan anda untuk cari gaduh dengan dia, silakan mula dengan ayat ini, tentu tak akan gagal untuk memulakan pertengkaran!

Thursday, 24 November 2011

HP ilang!

‎#aaarrrrrrrhhhhh BALE!
3 hp ak kene curi!!!dan 0rg tuh gune care halus!!! dirumah ak sdirik y x logik, org leh msuk! 
masalah2...aku perlukan 0rg2 pkar IT dan pakar2 ILMU HALUS skrg~
plez tl0ng aku!


:::mujur aku x kene rogol jer..mjur ak msh hidup jer skrg nie...=(



‎#byk ps0alan y brda di minda!byk tnda tnya(?) & jga kata kerja...
hidup x beerti adkah ini GILA!(@_@)

MOOD::: (@_@) HP BARU PAKAI X SMPAI 5 ARY POM!!!
SGT2 BALE +++ BAGANG +++ BOGOK

*pulangkam hp baru...ohhh hntikanlah mrompakku...
*pulangkam 0hh pulangkamm lah padaku...
* knp kau brenset sgt???kau rampas sgla hp2 ku...
* tp xkam bhgia khidupan...krn hp ku ada...lah c0de~~~~!!!

Tuesday, 22 November 2011

ohhh TUcInG (^_^) Miowww~!

 # CIeZ Lah..dEl MMg XsUkE tUcIng DuLu...


>>>Tp SkRg!HAHA! suke GiLeW2...Tp tUcInG DeL SeNdIrI JeLa..hik2

***Okey skrg dEl nak tunjuk pic tucing del..c0mey2 taw!!!
      nie satu family dye...ade 6 ek0r semuanyew...***                   


                                                   
                                                     

(nie timi tucing jantan/ bf kembang)






(nie anak2 tucing y cute + nakal)


(kembang y agak2 same bulu dgn kiki)




(timi n kembang y r0mentik td0w berdua)



(haiii...sy MIKO)


(KEMBANG y KEMBANG)


***OKEY NIE LAK PIC DIORG MASE BABY( baru2 beranak kecil sgt2)***



>>> CUTE KAM? HEHE...SAYANG TUCING2 <<<








Monday, 21 November 2011

NEW SAMSUNG CORBY 2

#YEAH
Tkdy aku baru beli HP nie...
Hasil dari duet biznes aku tuhhh...
BAGUS GAK HP TUH!!!


#CIEZ aku bukan suke sgt warne PINK!

TP nak buat mcm maner kam2...warne HITAM MERAH aku xde!!!

REDO jelah ambik warne nie....

SAMSUNG CORBY 2 hanye ade warne mcm nie jer skrg>>>





Cantik tak Samsung Corby 2 ni? Cantikkan... Samsung ni package lengkap bagi mereka yang sederhana duit tapi mahukan kemewahan dan kehebatan sentuhan penuh. Samsung Corby ni murah dan berbaloi dengan harga dia. Tapi janganlah nak harap lebih2 pulak. Jom kita selongkar kehebatan Samsung Corby 2 ni.

Kelebihan Samsung Corby II :
    Umumnya GSM 850/900/1800/1900 MHz, GPRS/EDGE class 12
    Touchscreen sepenuhnya
    Ukuran  109.9 x 66.6 x 11.7 mm, 102g
    Paparan 3.2" capacitive TFT touchscreen, QVGA resolution (240 x 320 pixels)
    Platform Latest TouchWiz UI dengan multitasking
    Memori 26MB dalaman dengan hot-swappable microSD card slot (up to 16GB)
    Kamera 2 megapixel fixed fokus kamera dengan smile detection, QVGA@15fps video recording
    Wi-Fi b/g/n; Bluetooth 3.0 (A2DP); standard microUSB port; 3.5mm audio jack
    Lain2 FM radio with RDS; accelerometer sensor; Facebook and Twitter integration; DNSe sound.

Keburukan Samsung Corby 2 :
    Tiada 3g connection
    Tiada video call
    Tiada GPS

Ini ialah komen dari pengguna yang sudah menggunakannya,
   "finding themes for this phone is difficult, the apps, widgets are very limited". Jadi nak senang anda boleh buat sendiri menggunakan kreativiti anda.
    "Performance it got to be great. Why? Im a fan of Wifi Phones and this one has a Wifi, Bluetooth and no IR, but still it has Wifi and Im fine with that". Untuk mereka yang hantu wifi, ia sangat berbaloi untuk memilikinya.

Sory c0z lame sgt x UPDATE k0 SYG!!!

# ciez lame gilew bagang ak x jengguk bl0g nihh...
mgkin c0z ak bizy sgt2 k0tt??HAHA
   P/S::: Bzy lah sgt ( ==")

#OK FINE!!!
~ aku nak ctew knp ak bzy sgt2 tuhh...

1.aku mule msuk k0lej n k0rg taw kam bdak k0lej mcm mner???
  - asghment,exam n ssh nak 0n9!

2.aku mule berniage di k0lej ku...
  - ak jual shawl
  -t04
 - ker0ngsang
 - mcm2 lagih lahh..=p

3. aku tgh ambik lesen mmandu KETE (Bab kate 0ram2 ganu)
    -bzy g0k ah p0sen 2p0sen 0p 0pp?

4. c0z ak mmg mlas nak mnulis...Just men FB jer2..
 
#TUH JAH CTEW AKU...
HAHA..AKU TAW CTEW AKU SGT BERABUK MCM BLOG AKU KAM?